İçeriğe atla
25 MART'A KADAR
%30 İNDİRİM + ÜCRETSİZ KARGO FIRSATI

WhatsApp: 0552 315 71 62

İKİ VE ÜZERİ POSTER ALIŞVERİŞİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

BLOG

DUVAR TABLOLARI İLE DEKORASYON OLUŞTURMA REHBERİ

DUVAR TABLOLARI İLE DEKORASYON OLUŞTURMA REHBERİ

Duvar dekorasyonu tasarlamak son zamanlarda oldukça popüler bir trend halinde geldi, kalıcı olacağa da benziyor. Bu kılavuzda, duvar tablolarınızı en iyi nasıl bir araya getireceğiniz ile ilgili ipuçlarımızı derledik. Duvar dekorasyonunuzu odanızın geometrisine nasıl uyarlayabilirsiniz? Hangi resimler hangi çerçevelere daha uygun? Daha dekoratif bir görünüm için posterlerinizi kolay bir şekilde nasıl kombinleyebilirsiniz? Sorularınız var biliyoruz, cevapları bizde! İşte sizlere sunduğumuz öneri ve ipuçlarımız.

Duvar Tabloları

5 ADIMDA ORİJİNAL BİR DUVAR DEKORASYONUNA İMZA ATIN

1. İlham alın

İlk etapta iç dekorasyon konusunda tarzınızı ve neyi beğendiğinizi belirlemeniz gerekir. Yeni ve farklı stiller mi arıyorsunuz? İlerleyen sayfalarda sizler için bir araya getirdiğimiz kombin ve tablo seti önerilerimize ve orijinal duvar dekorasyonları için harika fikirler sunduğumuz e-dergi seksiyonumuza göz atabilirsiniz. Ayrıca, yine duvar dekorasyonuna ilişkin değişik fikirler verdiğimiz Instagram sayfamızı da takip edebilirsiniz.

Tablo modelleri

2. Odaya uygun duvar dekorasyonu

Duvar tablo galerisinin boyutu ve stili onu nereye yerleştirildiğinize bağlıdır. Tablolarınızı bir duvara asabileceğiniz gibi bir mobilya üzerine de yerleştirebilirsiniz. Güzel bir kompozisyon oluşturmak için de başka süslemeler ve aksesuarlar ile de harmanlayabilirsiniz. Tablolarınızı oturma odasında kanepe veya koltuk duvarına asmak istiyorsanız ve iyi bir denge oluşturmak istiyorsanız mobilya genişliğini göz önünde bulundurarak tablo kompozisyonunuzu ona göre ortalamanız gerekir, yani duvar tablo galerinizin mobilya genişliğinin yaklaşık üçte biri olmasına dikkat etmelisiniz. Posterlerinizi tavandan ziyade mobilyaya yakın asmanızı öneririz. Tablolar arasındaki mesafeler yine üzerinde bulundukları mobilyanın büyüklüğüne bağlıdır. Örneğin, tablo kompozisyonunuz mobilyaya göre büyükse, tablolar arasındaki mesafeler az olmalıdır. En iyi dengeyi yakalamaya çalışın. 

Duvar dekorasyonu

Evinizin tüm odalarına ve her zevke uygun tablolarımız var. Evin her bölümü için seçtiğimiz tasarımlara göz atın: Salon tabloları, Antre tabloları, Yatak odası tabloları, Mutfak tabloları.

3. En sevdiğiniz posterleri seçin ve kompozisyonunuzu oluşturun

Bu adımı kolaylaştırmak ve evinizde seçtiğiniz yere uyan bir kompozisyon bulmanızı sağlamak için aşağıda farklı tablo kompozisyonlarına ait şablonlar derledik. Duvar tabloları için kendiniz de bir düzen oluşturabilirsiniz elbette, bunun için belirlenmiş bir kural yoktur, önemli olan hayal gücünüzü harekete geçirmek ve kendi benzersiz tarzınızı bulmaktır. Güzel bir kompozisyon için iyi bir ipucu vermek gerekirse tabloları yerleştirmeye en alttakinden başlamak ya da merkeze daha büyük bir tablo yerleştirip etrafına daha küçük tablolar konumlandırmak olacaktır. Size yol göstermesi açısından; örneğin 30x40 50x70 veya 61x91cm ölçülerinde kağıt parçaları kesmenizi (mümkünse renkli veya kraft kağıt) ve tabloları asmayı düşündüğünüz duvara tutturmanızı öneririz. Bu size tabloların kaplayacağı alan hakkında fikir verecektir.

yatak odası için romantik tablolar

4. Çerçeve ile poster uyumunu yakalayın

Posterlerinizin stili ve rengi farklı ise, ahenkli bir denge oluşturmak için tek tip çerçeve tercih etmenizi öneririz. Aynı temaya sahip tasarımlarınız varsa, örneğin sadece siyah beyaz fotoğraflar veya siyah beyaz soyut sanat tasarımları varsa, farklı türden çerçeveleri harmanlayabilirsiniz. Siyah metal çerçeveleri ve beyaz metal çerçeveleri bir araya getirmek güzel bir fikir olabilir.

Siyah beyaz tablolar

5. Tabloları duvara asmanın en iyi yolu

Tüm tablolarınızın genişliklerini ve her biri arasında bırakılacak mesafeyi de ekleyerek duvar galerinizin büyüklüğünü belirleyin. Ardından duvar tablo galerinizin toplam genişliğini ölçün ve köşeleri işaretleyin. Bu şekilde, galerinizin etraftaki mobilyalar ile doğru bir şekilde ortalandığından emin olursunuz. Sonrasında bir köşeden başlayıp tablonuzu doğru yere yerleştirin ve tablonun üst orta kısmını bir nokta ile işaretleyip bu nokta ve askı arasındaki mesafeyi ölçün. Bir çivi yerleştirin ve ilk tablonuzu asın. Ardından, yerleştirdiğiniz ilk tabloyu referans alarak aynı adımları diğer tablolar için tekrarlayın. Tablo galeriniz herhangi bir mobilya üzerindeyse, tablolarınızı dilediğiniz gibi konumlandırın ve görünümden tatmin olana kadar yerlerini değiştirin.

Salon için tablolar

DUVAR TABLO KOMPOZİSYON MODELLERİ

Aşağıda sizlere hoş bir görünüm elde etmenize yardımcı olacak dengeli duvar tablo kompozisyon modelleri yer almaktadır.

DUVAR TABLO KOMPOZİSYON MODELLERİOrta büyüklükte bir duvar tablo kompozisyonu modeli - 4 Duvar Tablosu

Duvar tabloları arasında 4 cm mesafe vardır. Duvar tablo kompozisyonunun toplam genişliği 138 cm (aralıklar dahil), yüksekliği ise 84 cm'dir.

Orta büyüklükte bir duvar tablo kompozisyonu modeli - 3 Duvar TablosuOrta büyüklükte bir duvar tablo kompozisyonu modeli - 3 Duvar Tablosu

Duvar tabloları arasında 4 cm mesafe vardır. Duvar tablo kompozisyonunun toplam genişliği 118 cm (aralıklar dahil), yüksekliği ise 70 cm'dir.

Orta büyüklükte bir duvar tablo kompozisyonu modeli - 4 Duvar Tablosu

Orta büyüklükte bir duvar tablo kompozisyonu modeli - 4 Duvar Tablosu

Duvar tabloları arasında 4 cm mesafe vardır. Duvar tablo kompozisyonunun toplam genişliği 118 cm (aralıklar dahil), yüksekliği ise 84 cm'dir.

Büyük duvar tablo kompozisyonu modeli - 4 Duvar TablosuBüyük duvar tablo kompozisyonu modeli - 4 Duvar Tablosu

Duvar tabloları arasında 4 cm mesafe vardır. Duvar tablo kompozisyonunun toplam genişliği 172 cm (aralıklar dahil), yüksekliği ise 70 cm'dir.

Orta büyüklükte bir duvar tablo kompozisyonu modeli - 4 Duvar TablosuOrta büyüklükte bir duvar tablo kompozisyonu modeli - 4 Duvar Tablosu

Duvar tabloları arasında 4 cm mesafe vardır. Duvar tablo kompozisyonunun toplam genişliği 128 cm (aralıklar dahil), yüksekliği ise 70 cm'dir.

Küçük duvar tablo kompozisyonu modeli - 3 Duvar TablosuKüçük duvar tablo kompozisyonu modeli - 3 Duvar Tablosu

Tabloları yerleştirme şekli tamamen sizin kendi zevkinize bağlıdır. Fotoğraftaki düzenin toplam genişliği 82 cm, yüksekliği ise 70 cm'dir.

Büyük duvar tablo kompozisyonu modeli - 3 Duvar TablosuBüyük duvar tablo kompozisyonu modeli - 3 Duvar Tablosu

Duvar tabloları arasında 4 cm mesafe vardır. Duvar tablo kompozisyonunun toplam genişliği 158 cm (aralıklar dahil), yüksekliği ise 70 cm'dir.

Önceki
Sonraki

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bu e-posta adresi kaydedildi!

Ürünü satın al

Seçenek Seçin

Seçeneği Düzenle
Stoka geldiğinde bana bildir
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş Sepeti
0 Ürünler